Wat ons maakt tot wie wij zijn

Werving en selectie van topondersteuners heeft alles van een ambacht, en toch, er komt zoveel meer bij kijken. Van een derde oog tot heel veel liefde. Hoezo en hoe, dat lees je hieronder. Word je meteen duidelijk waarom we echt niet anders hadden kunnen heten dan Wijzienje.

Gezien worden
is het begin van alles

Ieder mens wil gezien worden. Het is het begin van alles. Kan je als een kind zo blij maken. En helpt je groot te worden. Groei mag dan uit jezelf komen, het zijn de liefde en aandacht van je omgeving die het voeden. Het koesteren van wat jou vleugels geeft. Van talent én van bezieling.

En kijk, dan gaat het ineens over hoe wij werving en selectie zien. Met oog voor de wereld om ons heen. Voor wat zin geeft in elke betekenis van het woord. Plezier en voldoening. Werken met je hart. Daarvoor zetten we alles op alles. Om opdrachtgevers en kandidaten blij te maken. En niet te vergeten onszelf.

Daar hebben we niet alleen alle skills en methodes voor, maar ook een zesde zintuig. Daarom heten we Wijzienje. En zijn we zo goed in het maken van de beste match. Tussen die ene specialist in support en die ene (maatschappelijk relevante) organisatie. Wil jij dat ook? Zie je waar je zijn wilt.

Welkom bij Wijzienje. Wij zien je graag. 

Tot ziens! > Contact

Zie je waar je zijn wilt

Wij gaan heel ver om de juiste kandidaat aan de juiste vacature te koppelen. Daarbij vragen we ook iets extra’s van de opdrachtgever: Aanstekelijk Werkgeverschap Garantie®. Dat gaat verder dan de belofte van goed werkgeverschap. Typisch Wijzienje.

 

De beste match in 10 stappen

  1. Uitgebreide kennismaking en intake bij de opdrachtgever
  2. Wederzijds commitment ten aanzien van de vacante rol
  3. Anonieme vacaturetekst en informatiepakket samenstellen
  4. Werving van kandidaten (via vooral hoofd- & harthunting)
  5. Intake, kennismaking en screening van kandidaten
  6. Longlist, shortlist, selectie
  7. Presentatie van de geselecteerde kandidaten
  8. Voorstelgesprekken
  9. Selectie van de finale kandidaat
  10. In diensttreding bij de nieuwe werkgever

Na afronding van de procedure bieden we nog meer zekerheden, namelijk: de Wijzienje Screenings-, Opdracht-, Up-to-date-, Inspiratie- en Continuïteitsgarantie.

Zoeken en vinden via ons? > Contact